Nyheter

Här publicerar vi löpande nyheter från Svenska Wrangelföreningen ! Vissa nyheter kan ses i fulltext endast för inloggade medlemmar. Klicka på rubriken till den nyhet du vill läsa så öppnas hela innehållet!

Svenska Wrangelföreningens 90-års jubileum

Vänner!

I augusti 2025 kommer vi att hålla ett jubileumsmöte med pompa och ståt i Stockholm med anledning av att Svenska Wrangelföreningen fyller 90 år. Visserligen är själva årsjubiléet redan 2024, men av praktiska skäl har vi valt att fira denna begivenhet först året efter, huvudsakligen på grund av att Riddarhuset (som är det självklara alternativet för både möten och middag) kommer att hålla stängt under 2024 för omfattande renovering. 2025 passar dessutom bättre in i våra mötesintervall som ju är tre år emellan varje.

Eftersom vi vill satsa stort, då det är ett celebert jubileum, så kommer det att krävas en hel del planering och volontärinsatser. Med tanke på att vi numer är blott fyra personer i styrelsen, samt att det finns en hel del arbetsuppgifter att ta itu med inför ett så stort jubileum, så vänder jag mig nu till er alla i vår släkt med en uppmaning att hjälpa till. Vi planerar att begå festligheterna mellan den 22 – 24 augusti 2025.

Grovplaneringen inför helgen ser ut enligt följande:

Fredag 22 aug tänkte vi ska innehålla den sedvanliga, lite lättare middagen come together dinner. Planen är att hålla den på den restaurang som ligger i Vasamuseet. En visning skeppet ingår också i detta paket.

Lördag 23 aug bjuder på en favorit i repris! Det blir en heldag med (båt?) utfärd till Skokloster och tillhörande visning av slottet. På kvällen blir det galamiddag på Riddarhuset med tillbehör.

Söndag 24aug är ännu helt oplanerad, men kanske vi kan ordna en golftävling, en utfärd till Sandhamn eller något annat.

Detta behöver vi hjälp med:

Vasamuséet:
Restaurangen är redan bokad men det behövs någon (några) som kan vara sambandsperson(er) och hålla kontakten med restauratören beträffande antal deltagare och menyval, samt även administrera eventuella transporter till och från muséet.
Skoklosters slott är meddelade och har uttryckt sin glädje över att vi vill komma. Vi behöver dock några frivilliga familjemedlemmar som kan ansvara för utfärden till slottet. Det innebär att det behövs person(er) som kan vara ansvarig(a) i kontakten med:

  • Skoklosters administration vad avser deltagarantal för guidning m.m
  • Transportbolag (hur ska vi ta oss dit?), det vill säga ordna med båt- eller bussresa
  • Samma person(er) ansvarar också för den nog så viktiga lunchen (var, när, hur?), samt att hålla i tidsplaneringen i övrigt för denna utflykt.

Riddarhuset är redan bokat, men inför middagen behövs det ansvarig(a) för:

  • Menyn (inklusive drycker)
  • Eventuell underhållning/föredragshållare med mera.

Söndagens aktiviteter: Hur mycket ska vi ordna? Vanligtvis brukar vi låta folk planera sin egen dag på söndagarna vid våra familjemöten, men har du ett förslag på något som skulle kunna vara intressant att erbjuda deltagarna så hör av dig!

Tilläggas bör att vi har en god ekonomi varför grupperna kommer få relativt fria händer när det gäller vad saker och ting får kosta…

Det här artar sig att bli en fantastisk helg där även medlemmarna i vår tyska systerförening är inbjudna. Det kommer sannolikt att bli en stor uppslutning med tanke på hur attraktivt Stockholm är som turiststad samt givet jubiléts dignitet! Troligtvis kommer vi att kunna räkna in uppåt 60 – 70 deltagare, eller kanske ännu fler denna helg!

Då räcker inte styrelsens resurser riktigt till och därför går jag redan nu ut med denna apell till alla familjemedlemmar, i hopp och tron att du som läser detta antingen själv kan och vill engagera dig, eller om du känner någon släkting som vill vara behjälplig.

Om du är intresserad kan du anmäla dig direkt här på wrangel.org via vårt kontaktformulär!

Kom igen nu! Låt oss göra denna jubileumshelg till ett positivt och livslångt minne för deltagarna!

CG Wrangel

Ordförande

Tyska Wrangelföreningens “Newsletter”

Vår tyska systerförening skickar periodvis ut ett nyhetsbrev med information och uppdateringar om vad som händer i den tyska föreningen. Det är skrivet på utrikiska (företrädesvis på tyska) och saknar än så länge svensk översättning. OBS! Inloggning krävs!

Klicka i bilden!

 

Tysk “Wiki”-sida!

Från tyska grenen meddelas att deras arbete med en s.k. “Wiki-sida” nu är klar. Det liknar “Wikipedia” men handlar bara om släkten Wrangel(l). Sidan som ni hittar på Denna länk» är på tyska och kräver inloggning som man kan få om man kontaktar webmaster Joachim Storhas och ber om det! Hans mailadress är:
j-storhas@t-online.de

Magnus von Stapelmohr

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.